2005-08-05 17:36:54• hírek • Szatmar.ro

Lesz-e még Magyar Szó?

Még nem tudni mi lesz a sorsa a Romániai Magyar Szónak. Folytatás - de hogyan?

Az elmúlt pár napban számos latolgatás nyilatkozat jelent meg, de egyelőre konkrét tényekről egyik nyilatkozat sem számol be. Viszont azt már lehet tudni, vagy éppen sejteni, hogy valamilyen színen lesz folytatás.

A kérdés már csak az, hogy teljesen új lap fog megjelenni, vagy hagyományaiban és stábjában folytatása lesz a lapnak.

Az 58 év után megszűnt napilap kérdése sok embert szólaltatott meg, elsőként az utolsó lapszámban Gyarmath János vádaskodó nyilatkozata indított, majd Takács Csaba az RMDSZ ügyvezető elnöke, nyilatkozatban válaszolt a volt főszerkesztő által felvetett dolgokra. Az általa kiadott nyilatkozatból kiderül, hogy nem elfogadható állapot, hogy egy lap évi költségvetése „természetesnek” vélt módon veszteséggel legyen kiszámolva, hangsúlyozta, hogy az RMDSZ lehetőségei szerint alapítványok és hivatalok által pénzzel segítette életben tartani a lapot. A nyilatkozat szövege azt engedi sejtetni, hogy az RMSZ-t valamilyen formában tovább kívánják vinni.

Stanik István a az Erdélyi Riportot is megjelentető Scripta Kiadó Kft egyik vezetője is megszólalt az ügyben, és leszögezte a Szabadságnak adott tájékoztatóban: elképzelhetetlen, hogy éppen akkor szűnjön meg az egyedüli bukaresti magyar napilap, amikor a magyarság jelenléte egyre erőteljesebb Bukarest politikai, gazdasági és kulturális életében.

Stanik István, az RMDSZ kommunikációs tanácsosa, szintén a hagyományok továbbvitelét emelte ki, és elmondta, hogy már dolgoznak az üzleti terven, de a döntést – elmondása szerint – a Scripta Kiadó Kft igazgató tanácsa fogja meghozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: